• Laxiendra Namiraz

    Terima kasih yang tidak terhingga kepada Bienda sekeluarga kerana sekali lagi memilih team The Photolicious untuk mengambil gambar newborn anak kedua beliau di usia 12 hari sekaligus bersama gamabr family beliau di kediaman mereka , ye semua gambar di lakukan di kediaman mereka tanpa keluar rumah sedikit pun. Read More
  • Little Rock Star Zareef Nufael

    Meet little rock star, Zareef Nufael. Si comel permata hati kepada Malaysia singer and DJ era fm , Zahid Af. Shooting di buat di kediaman abang kawasan zahid AF dengan anaknya yang sangat comel .Moga Zareef membesar menjadi anak yang soleh Read More
  • KFCM & Leuniey
    Malaysia's Keeper

    Detik permulaan perkenalan penjaga gol kebangsaan Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat dan Leuniey Natasha bermula apabila digandingkan di dalam satu iklan produk kecantikan berakhir dengan ikatan perkahwinan. Read More
  • Azhar & Ella (Ratu Rock Negara)

    Majlis Bertandang Ratu Rock negara ella dan pasangannya seorang pilot meriah di sambut di rumah azhar di Muar,Johor. Moga Perkahwinan mereka kekal abadi selamanya . Read More
  • Beautiful Solemnization | Chef Riz & Shikin Maembong

    Majlis meraikan pernikahan selebriti chef Malaysia, iaitu Chef Riz (anak Chef Wan) dengan pasangannya Shikin Maembong yang berlangsung di Bora Ombak, Ampang. Semoga pernikahan ini diberkati oleh-Nya. Read More
  • Pelakon Shah Jaszle & Redzwani Puteri

    Majlis meraikan cinta pertunangan antara pelakon tanah air Shah Jazel dan tunangnya bakal Dr.puteri selamat di langsungkan di rumah Puteri di Bukit Jelutung. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • All
  • Newborn
  • Solemnization
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
    • Newborn
    • Newborn
    • Newborn
load more / hold SHIFT key to load all load all

From Blog

  • Behind The Scene Photoshoot Little Dj Zareef Nufael
  • Majlis Akikah Sarah Ashraff, puteri sulung Ashraff Muslim
  • Gallery Newborn The Photolicious

Walaupun little rock star Zareef Nufael kejap2 nak menyusu, kami tetap sabar menunggu untuk dapatkan shoot yang menarik. Tambah-tambah pula dengan props konti era dan gitar-gitar kecil yang sudah kami sediakan. Awesome taw sebab semua props yang ada disediakan sendiri oleh team Photolicious. Sesi fotografi yang berlangsung bertambah stylo bila papa Zareef, Zahid AF turut posing bersamanya dan gitar mereka. Oh, sesi fotografi ini berlangsung di kediaman Zahid sendiri di Bukit Antarabangsa. Terima kasih kerana percayakan hasil kerja kami,moga Zareef membesar menjadi anak yang soleh.
 
Read More

 

Indahnya melihat pasangan bahagia Ashraff Muslim dan isteri-isterinya iaitu Dr.Dayana dan Wan sakinah. Keindahan ini lagi terserlah apabila dapat digambarkan melalui potrait indah dari team The Photolicous. Keluarga Ashraff ni lagi berseri-seri dengan kehadiran puteri sulung mereka iaitu Sarah Ashraff. Bagi team kami nak shoot untuk newborn dan sempena majlis akikah Sarah Ashraff ni pun senang je... xbanyak karenah dia. Apa-apa pun senyuman ibu, mama dan ayah Sarah terpancar lebih manis lagi bila melihat wajah anak kesayangan mereka. Semoga keluarga bahagia Ashraff Muslim bahagia selamanya.

 

Read More

 

Wah Wah, kat studio kita dah ade galeri untuk newborn laaa..Tengok team the photolicious setup baik punya special for newborn. Kita banyak collection custom album, photobook dan frame-frame baby yang awesome. So mummy n daddy luar sana boleh datang studio kita untuk tengok newborn galeri sambil boleh selak-selak album yang kami sediakan. Sure mummy n daddy terpegun dengan pose-pose baby ditambah lagi dengan pelbagai props yang disediakan oleh kami sendiri. Sejuk mata memandang taw. 

 

Read More
 

E-BOOK  

Contact Us

   No 55C Jalan Wawasan 2/1,

   Bandar Baru Ampang,

   68000 Ampang,

   Selangor Darul Ehsan.

   (Landmark Spectrum Ampang)

   019-3232613/019-668 2336

 

 

Promo